Wednesday, October 21, 2009

Sambungan Renovation Rumah

Kat bawah nie pula gambar tengah pasang plaster ceiling dan cornice.Belum 100% siap lagi.










Renovation Rumah

Rumah aku kat taman wangsa setia tengah buat renovation sikit-sikit. La nie tengah pasang plaster ceiling dengan cornice dan buat wiring semula. Dekat dapur, aku tambah 5 point soket lagi,senang nanti,peti ais 1 point,oven 1 point, rice cooker 1 point, cerek elektrik 1 point. Wiring tue kontraktor tarik dari DB. Aku tak bagi dia loop dari soket yang sedia ada kat dapur dan kontraktor tue sendiri tak galakkan,merbahaya. Untuk jangka pendek mungkin tiada kesan,tapi dh masuk 2 ke 3 tahun mungkin ada effect sebab panas. Maklumlah aku dlu ambil degree cos elektrik,tahulah sikit-sikit bab elektrik nie. Kontraktor nie siap 'hack' lagi untuk point tue. Dalam bilik pun aku tambah wiring jugak. Kontraktor ini bagi aku memang murah, boleh bawa runding. Senang deal ngan dia. Nama dia Ah Leng.Kerja yang dia ngan anak-anak buah dia buat memang kemas,plaster yang dibuat memang licin. Kos yang aku kena untuk semua wiring termasuk wiring untuk downlight adalah RM1000.00. Kos nie termasuk dengan siap pasang lampu dan kipas dan tambahan fius pada DB. Murahkan.Harga member-member.Dia nie aku dah kenal lama dah. En Azam yang kenalkan aku dengan dia. So dapatlah harga member-member.

Untuk plaster ceiling n cornice pulak kontraktor nie aku kenal dari Ah Leng nie.Kawan dia. Ah Meng namanya.Harga yang dia bagi pun boleh tahan murah jugak. RM 1200.00 dari ruang tamu hingga ke ruang makan.Nie pun harga member-member jugak. Setakat nie kerja yang dibuat kemas,dekat plaster ceiling tak nama kesan sambung. Kat bawah nie adalah sikit akul letak gambar-gambarnya tapi belum siap lagi.





Wiring dekat dapur.Tambah satu plug point.



Wiring dalam bilik.



Wiring kat dapur.



Tengah hack point untuk peti sejuk.



Wiring downlight

Tuesday, October 20, 2009

My Beloved Daughter Birthday

Alhamdullilah,tanggal 19 Oktober 2009 hari tue,genaplah sudah usia Hani 1 tahun. Pejam celik pejam celik anak ayah n mama dah setahun dah. Semoga Hani sentiasa dilindungi oleh Allah, semoga menjadi anak yang solehah, taat pada perintah allah, mendengar kata kedua ibu bapa. So, semalam aku sekeluarga buatlah sikit acara potong kek untuk anak tercinta.Takde jemput sesiapa pun.



Aksi anak aku membuka kotak kek.Pandainye..



Happy Birthday Nur Hani Qistina - 1 Tahun



Hani memotong kek walaupun pada tangan kirinya dah penuh dengan kek.

Thursday, October 1, 2009

Satu Hari DI Hari Raya

Tanggal 20 september 2009,umat islam di seluruh Malaysia telah menyambut ketibaan Syawal.Pada hari itu jugak ayah aku menyambut Hari Ulangtahunnya. Di Pagi raya,lepas bersalam-salaman dengan keluarga2ku,kami sempat mengucapkan selamat hari ulangtahun kepada ayahku. Pas sembahyang raya,kami bertolak balik ke kampung menziarahi sanak-saudara dan menziarahi kubur arwah adikku yang meninggal dunia semasa kecil, kubur arwah atuk dan nenek ku dan juga sedara mara ku.Kira seharian jugaklah kita org berjalan masa raya pertama.Hani sampai letih dibuatnya,nasib baik singgah rumah pak itam aku,dapat dia tidur sekejap..dekat sejam lebih jugak dia tidur.









Monday, September 14, 2009

Selamat Hari Raya Aidlifitri 1430H

Disini saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua kawan-kawan. Ampun dan Maaf Dipinta.Maaf Zahir dan Batin.Raya nie jemputlah datang ke rumah.

Ragam Hani

Kat sini dapatlah wife aku candid video Hani during last saturday yang lalu..Video tue kena ambil curi-curi..kalau tak memang tak dapatlah..Enjoy...





Tuesday, September 1, 2009

Hani bersama Rabbitnya

Hani bersama rabbitnya..rabbit pun lebih kurang sama besar je ngan badan hani..sedap betul dia buli rabbit tue.

Meriahnya

Wah...meriah sungguh rasanya bila tgk gambar kat bawah nie...nielah dia baru dikatakan hidup bersatu padu..tidur pun sama-sama..Gambar nie diambil masa aku balik kg di teluk intan cuti merdeka days yang lepas.Yang dalam buai-buai tue anak-anak buah aku termasuklah anak aku sendiri,Hani.Hani duk buai yang color biru tue..abang ipar aku ada balik jugak masa tue..so meriahlah rumah dengan suara budak-budak..tambah pulak budak sebelah rumah duk main meriam buluh..nasib baik takde yang tercedera.



Wednesday, August 26, 2009

Mama and Her Daughter

Already long did't update this blog.Before that, i want to wish Selamat Berpuasa to all umat islam in this world and don't forget to go sembahyang terawih hah..Di bawah is my daughter up to date picture with his mama adopted on 24 august..Hani sekarang dah tumbuh gigi dah..dah 2 batang gigi di sebelah bawah..Now,kalau ada jari-jari yang berjaya dimasukkan kedalam mulutnya..siaplah habis dia gigit....:) Love u Hani..

Tuesday, July 14, 2009

Kumpulan Inovatif Dan Kreatif (KIK)

At this moment aku n my geng agak busy sikit untuk pembentangan projek KIK maybe pada bulan 11 nie..La nie tgh duk collect2 data...Din ngan helmi tgh sibuk mengambil gmbr,abul n bob tgh collect data, kak ilah tgh edit slide,meor tgh buat logo kumpulan n aku pulak tgh duk lepak..hahahah...x de lah aku tgh memasukkan data-data yang telah dicollect..Kami semua dlm proses untuk membuat Passport Antarabangsa sebab kemungkinan kami akan ke oversea..hahahaha tak gitu Bob...:)..To all my geng..dont giveup hah...hr tue masa first present group kita yang the best sekali...TGKLAH SIAPA PRESENT...heheheheheh...nasib baik Bob x present..:) Doa2kanlah Kejayaan Kami Ye...Amin..

Gambar Kat Seri Tanjong..First Meeting


Tgh Present


Tgh meeting projek


Inilah projek yang akan kami baraikan dan modified..PLATE HEATER..


Seri Tanjong lagi..

Thursday, June 25, 2009

Idaman Aku

Nielah steering game idaman aku yang aku duk usha2 selama nie.. Logitech G25..Harganya yang aku usha dalam RM900.00..

Pastu cari PS3 80GB Pulak..perggghhh...geram giler aku..Kena ada kat RM 2500.00 untuk PS3 n Steering tue.




Gambar Steering



Gambar Gear



Ni gambar Pedalnya..



PS3



Shopping Time

Hai..Gmbr nie masa aku,my wife n my beloved daughter pi jln2 shopping kat jusco melaka..Hani berhenti minum dulu..Cadangnya pas pi jusco nak pulak pi kedai kain Nagoya nak beli kain nak raya nanti, tapi Hani dah duk merengek nak tido..terus je balik rumah...nasib baik jusco ngan rumah dekat je..dlm 15 minit..





Yang gambar kat bawah ni pulak masa kami tgh pi shopping kat Maiden Mall Melaka..Ngantuk punya pasal, Hani sampai tertido kat stroller.

Monday, June 22, 2009

Gambar Semasa di Asrama Putera Angkatan Tentera (APAT)





Gambar nie semasa aku form 5 di APAT..Segak-segak masa tue..dari kiri Kpl Abut..Kpl Azrinor..Kpl Chem..Prebet Zubir...LKpl Shiman...LKpl Haizal...LKpl Raznoor..

Lagi Gambar





Kursus Asas Produksi Audio UPSI & TUDM

Gambar semasa Kursus Asas Produksi Audio bersama TUDM pada 19-21 Jun 2009